Wist je dat de zoekopdracht in BOB50 veel eenvoudiger kan door een geavanceerde zoekfunctie die over verschillende velden/waarden het trefwoord opzoekt? Dit kan door op de F11 toets te klikken indien het zoekveld is geselecteerd of op het onderdeel ‘Geavanceerd zoeken’ te klikken bij de normale zoekknop indien deze aanwezig is.

Je geeft bijvoorbeeld het trefwoord ‘brussel’ in de geavanceerde zoekopdracht en krijg je een lijst te zien waar het trefwoord ‘brussel’ overal in voorkomt in de geselecteerde velden van de geavanceerde zoekopdracht.

De velden waar BOB50 het trefwoord in terugvindt worden weergegeven in groene tekst. De velden waar BOB50 in gaat zoeken kan gepersonaliseerd worden via de knop . Hier kan je de voor jou belangrijkste velden selecteren zodat de zoekopdracht ook rekening houdt met deze velden.

Aan de linkerkant zie je alle ‘beschikbare velden’. Door te dubbel klikken op een veld of door het veld te selecteren en vervolgens op te klikken, komt het veld in de lijst ‘geselecteerde velden’ te staan. De geavanceerde zoekopdracht gaat rekening houden met de waarde wat terug te vinden is in deze velden. Zolang er niet op de knop geklikt wordt gaat de aanpassing niet van toepassing zijn. Let wel, deze velden worden niet toegevoegd aan de standaard lijst van de geavanceerde zoekopdracht en wordt bekeken als een nieuwe lijst met velden.

Er bestaat een mogelijkheid om BOB50 altijd de geavanceerde zoeklijst te laten openen indien mogelijk. Dit kan aangepast worden via je persoonlijk profiel onder het tabblad ‘Pref.’ en vervolgens op de knop klikken voor de wijziging op te slaan.